Medezeggenschapsrecht

Medezeggenschapsrecht

Unger Nolet Advocaten is gespecialiseerd in medezeggenschapsrecht. Wij adviseren ondernemingsraden en bestuurders in verschillende branches, zowel in de private sector als bij maatschappelijke organisaties en overheid. Ondernemingsraden ervaren ons als deskundige sparringpartners. Bestuurders schakelen ons in vanwege onze jarenlange ervaring en heldere advisering in medezeggenschaptrajecten.

 

De duurzame relatie tussen de bestuurder en het medezeggenschapsorgaan is essentieel voor een goed lopende organisatie. De instandhouding van deze relatie vraagt om strategische afweging bij de inzet van rechten uit de WOR (of de WMS). Het streven naar overeenstemming is ons uitgangspunt, maar soms kan een vuist maken noodzakelijk zijn. Dan verlenen we bijstand in een procedure bij de Ondernemingskamer, de kantonrechter of de bedrijfscommissie.

 

Jaarlijks geven we vele presentaties over de actuele ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap en ter verdieping van specifieke thema’s. Zo kunt u ons tegenkomen op seminars, themadagen, beurzen en congressen. U kunt ons ook inschakelen voor een op maat gemaakt in-house seminar of training. Lees hier meer over adviesrecht bij reorganisatie of neem direct contact op met één van onze advocaten.