Nieuws & seminars

Nieuws & seminars

Beste Relatie, Dit jaar kunnen we eindelijk weer op het grote medezeggenschapsevent OR Live staan. OR Live is het event voor medezeggenschappers om te netwerken, te ontmoeten en kennis te vergaren. Zoals u van ons gewend bent zal Unger Nolet Advocaten weer een aantal workshops verzorgen en een bijzondere casus bespreken tijdens MainStage. In de aanloop naar het event mocht Muriël Nolet een blog schrijven met de titel: Dit is belangrijk voor jouw OR tijdens een reorganisatie. Bekijk de blog op de website van OR Live https://www.orlive.nl/dit-is-belangrijk-voor-jouw-or-tijdens-een-reorganisatie/ en schrijf je direct in voor het event. Het team van Unger Nolet advocaten kijkt ernaar uit je daar (opnieuw) te ontmoeten. Of lees hieronder alvast de blog met praktische tips.

  Op 20 juli jl. deed de rechtbank Midden-Nederland (Utrecht) een opvallende uitspraak (ECLI: NL:RBMNE:2021:3573). Aanleiding:  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) had de Vereniging Beveiligingsorganisaties (VBe NL) c.q. diens cao dispensatie verleend van de algemeen verbindend verklaarde (avv) branche-cao Particuliere Beveiliging (de PB-cao). Waar ging...

Algemeen De Wts biedt bij rampen de mogelijkheid om bijzondere schades (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Reken je hierbij niet rijk: de WTS beoogt geen volledige schadevergoeding te bieden maar ‘slechts’ een tegemoetkoming. Deze grondslag leidt ertoe dat de schadevaststelling wordt geabstraheerd: de vaststelling vindt plaats door...

Een overgebleven flesje water leegdrinken? Onrechtmatig toe-eigenen van bedrijfseigendommen kan leiden tot ontslag op staande voet Een bankmedewerker die grote hoeveelheden geld doorsluist naar zijn eigen rekening, een winkelmedewerker van de Bijenkorf die ervandoor gaat met een dure tas of een verpleegster die een grote hoeveelheid medicijnen achterover drukt en doorverkoopt. Dat hier een ontslag op staande voet volgt is duidelijk, maar hoe zit het met de grensgevallen? Kan het meenemen van een overgebleven koekje, een pakje post-its of een rol keukenpapier ook leiden tot een ontslag op staande voet?

          Beste relatie, Begin maart informeerden wij u over de strategische samenwerking tussen Unger Nolet Advocaten en Wintertaling Vastgoed en Arbeidsrecht. Vanaf juli a.s. zullen we onze samenwerking verder intensiveren, zodat wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren wat betreft kwaliteit, deskundigheid en toegankelijkheid. Deze gezamenlijke nieuwsbrief is daarvan alvast een voorproefje. Daarin vind u nieuws en actuele informatie over wijzigingen met betrekking tot vroegpensioen, oproepcontracten, collectief procederen door vakbonden, ziekte tijdens de uitzendovereenkomst, de WBA en de rechtspositie van stichtingsbestuurders.

Mondkapje weigeren op de werkvloer? Geen loon! In onze vorige nieuwsbrief hebben we stilgestaan bij het Coronavaccin; kan de werkgever dit verplichten? Deze keer bespreken we een variant die eveneens ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer: een Mondkapjesplicht; mag de werkgever het dragen van mondkapjes verplicht stellen op de werkvloer? De mondkapjesplicht geldt sinds 1 december 2020 in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Deze regels door de overheid opgelegd zijn helder, maar hoe zit het met het dragen van mondkapjes op de werkvloer?

Het jaar 2021 is van start gegaan en helaas is Nederland nog steeds in de ban van het Covid-19 virus. Gehoopt werd dat dit virus binnen enkele maanden zou overwaaien. Ook werd verwacht dat het virus zou worden ingeperkt door de getroffen maatregelen, maar dit bleek niet (voldoende) het geval. Inmiddels is bijna een vaccin beschikbaar waarvan wordt gezegd dat het de bevolking zal beschermen tegen het virus.

HOE GEHEIM IS GEHEIM? Ex-werknemer beschuldigt ex-werkgever van slecht werkgeverschap, is dat een bedrijfsgeheim? En kan een werkgever zijn werknemer een boete opleggen als hij bedrijfsinformatie verstrekt aan derden? Kortom, wat is voor een werknemer toelaatbaar en wat niet? De laatste ontwikkelingen zetten wij voor je op een rij.