Themadag Veilig zijn op het werk, rol en bijdrage van de OR

Unger Nolet Advocaten en KGCA organiseren samen een interactieve themadag over het actuele onderwerp: Veilig zijn op het werk, rol en bijdrage van de OR

Het blijft het nieuws beheersen: grensoverschrijdend gedrag in organisaties, bij TV-producties, in sport en politiek. Het lijkt iets van nu, maar het is van alle tijden: flauwe grappen en machtsmisbruik om een medemens ergens toe te dwingen, kleineren of intimideren. Werkorganisaties maken deel uit van de maatschappij, dus ook daar komt grensoverschrijdend gedrag voor. Ruim 22% van de werknemers heeft wel eens te maken met grensoverschrijdend gedrag van hun manager.

Nu is het moment om het ongemakkelijke gesprek binnen de OR en met de bestuurder aan te gaan en sociale veiligheid op de agenda te zetten. Deze themabijeenkomst geeft de OR concrete handvatten, zodat de OR zichtbaar kan bijdragen aan goed beleid om een veilig werkklimaat te bevorderen. En inzicht waarom het belangrijk is om gemak te vinden in het ”ongemakkelijke gesprek” van de OR met de bestuurder.

Meld je hier aan – het aantal plaatsen is beperkt!

Wat levert de themamiddag op voor jouw OR?

  • Je weet waarom sociale veiligheid bespreken in de OR en/of met bestuurder niet gemakkelijk is, maar wel noodzakelijk en krijgt praktische tips daarvoor.
  • Je kent de mogelijkheden van de WOR om sociale veiligheid op de agenda te zetten, je invloed hierop te vergroten en tot concrete afspraken te komen.
  • Je kent de instrumenten van de Arbowetgeving voor een veiliger werkklimaat.
  • Je weet wat een CAO kan bieden om sociale veiligheid te bevorderen.

 

Praktische zaken
Waar: Aristo Amsterdam
Aantal deelnemers: minimaal 13, maximaal 26
Wanneer en hoe laat: donderdag 20 april 2023 van 09:45 tot 16:15
Kosten per organisatie: 1e deelnemer € 407, 2e deelnemer € 357, 3e e.v. deelnemer € 307

Neem gerust contact op voor meer informatie:

Datum

apr 20 2023
Expired!

Tijd

09:30 - 16:30