Meer invloed als OR? Verbeter de samenwerking met de bestuurder!

Meer invloed als OR? Verbeter de samenwerking met de bestuurder!

Voor goede medezeggenschap is de samenwerking met de bestuurder cruciaal. Als OR en bestuurder weten wat ze van elkaar kunnen en mogen verwachten dan verloopt het medezeggenschapstraject veel gemakkelijker. Dit is waardevol voor partijen, voor de organisatie én voor het personeel. Een extra uitdaging voor de ondernemingsraad is tijdig betrokken worden door de bestuurder als het moederbedrijf in het buitenland is gevestigd.

In deze maatwerk cursus leer je de juridische rechten en plichten van medezeggenschap (ook bij internationale concernrelaties), wordt uitvoerig stilgestaan bij verwachtingen en wensen van de OR en bestuurder, bouw je aan vertrouwen over en weer en eindig je de cursus met een mooie set van proces- en samenwerkingsafspraken in een convenant. Zo maak je de samenwerking toekomstbestendig en niet afhankelijk van de adviesaanvraag of het instemmingsverzoek.

De cursus wordt aangeboden als tweedaagse, waarbij de eerste dag alleen met de OR is en de tweede dag met de bestuurder erbij. De cursus kan in zowel het Nederlands als het Engels worden gegeven.

Voor wie:
– Ondernemingsraden die hun invloed willen vergroten
– Ondernemingsraden die te weinig of te laat betrokken worden bij de besluitvorming
– Ondernemingsraden die de samenwerking met de bestuurder willen onderhouden en/of verbeteren
– Ondernemingsraden waarbij het moederbedrijf in het buitenland is gevestigd

Inhoud training:
– Relevante kennis opdoen
– Werken aan de vertrouwensbasis en uitspreken van elkaars waarde en wensen voor samenwerking d.m.v. verschillende oefeningen en opdrachten
– Eindproduct: een werkbaar document met daarin afspraken ter verbetering van de samenwerking en verduidelijking van de rollen

Optioneel: trek de maatwerk cursus breder dan enkel de juridische kant door toevoeging van een zeer ervaren vaardigheden trainer. De meerwaarde is dat deze trainer de neuzen dezelfde kant op kan krijgen en draagvlak bij beide partijen kan creëren. Wij zullen hiervoor onze samenwerkingspartner KGCA inzetten.

Meer informatie of interesse in de offerte? Stel je vraag aan Muriël Nolet via nolet@ungernolet.nl